Over hotel
Miss blanche

Mission Blanche

Ontdek de elegantie van Groningen vanuit onze acht gerestaureerde (grachten) panden. Moderne luxe en majestueuze details komen samen binnen de unieke sfeer en uitstraling van ons boutique hotel. Het aanbod van 45 unieke kamers en suites voegt aan elk verblijf een karakteristiek detail. Onze missie is om alle gasten een unieke beleving te laten ervaren waarbij gastvrijheid, ambiance en persoonlijkheid voorop staan. 

Omgeving & locatie

In het bruisende hart van Groningen ligt onze Vivacity Blanche Square. Hier smelt de historische pracht van de stad samen met de levendige en eigentijdse sfeer. Een unieke omgeving die onweerstaanbaar is voor reizigers van alle leeftijden omdat de locatie het beste van twee werelden biedt: historische grandeur en levendige ambiance. 

Prachtige historische panden en grachten in een pittoresk decor dat uitnodigt tot wandelingen en het ontdekken van de rijke geschiedenis van de stad. Musea, theater en cultuur binnen handbereik en tegelijkertijd de ideale uitvalsbasis voor de jonge avonturiers en levensgenieters om de energieke sfeer van Groningen te verkennen. De trendy boetieks om de hoek en de talloze mogelijkheden om te genieten van het bruisende nachtleven, nodigen uit om verkend te worden. 

Onze geschiedenis

Vivacity Blanche Square ademt geschiedenis: de stad Groningen ontstond – strategisch gelegen – op het noordelijkste deel van de Hondsrug zodat de bewoners relatief beschermd waren voor hoogwater en indringers. Bezijden deze Hondsrug stroomde de beek de Drentse Aa richting zee die zorgde voor een bedrijvige handel. Hier, aan de Hoge der A en de Lage der A, ontstond de eerste haven van de stad waar de ondernemende Groningers een lage en een hoge kade vervaardigden voor het onafgebroken laden en lossen tijdens eb en vloed. Langs deze grachten werden pakhuizen en opslagfaciliteiten gevestigd, maar ook koffiehuizen en herbergen dienden als ontmoetingsplaatsen. 

Tot ver in de 19e eeuw is de invloed van zee waarneembaar in Groningen, tegenwoordig staat de grachten en bijbehorende kades vooral in dienst van de toeristen. Gedurende de 20e eeuw vonden restauratiewerkzaamheden plaats om de historische waarde en architectonische schoonheid te behouden. Tegenwoordig zorgen de prachtige historische pakhuizen en schepen voor een sfeervol, schilderachtig en fotogeniek schouwspel. 

annagroeniafotografie-hotelmissblanche-19
15% Discount with code: ‘MISSBLANCHE24’
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Booking with 15% discount is possible until the timer expires