F&B stage
Opleidingen Horeca, Gastheer/Gastvrouw, Foodservice of MBO Hotelschool
Startdatum: 2 februari 2026
Duur: 5/6 maanden
Vergoeding: €450
Locatie: Groningen
Uren: 32-40 uur per week
Wat ga je doen
Café de Sigaar is een gezellig café in het hart van Groningen waar gastvrijheid, sfeer en kwaliteit samenkomen. Ons team zorgt ervoor dat iedere gast zich welkom voelt en een fijne ervaring heeft, van het moment dat ze binnenlopen tot lang nadat ze vertrokken zijn.
Als stagiair(e) binnen de Food & Beverage-afdeling bij Café De Sigaar werk je actief mee in de dagelijkse horecapraktijk. Je draagt bij aan een optimale gastbeleving en leert de verschillende facetten kennen van bediening, barwerkzaamheden en gastvrijheidsmanagement.
Je bent leergierig, servicegericht en hebt oog voor detail. Met jouw positieve instelling en inzet zorg je ervoor dat onze gasten een onvergetelijke ervaring hebben, van het moment van binnenkomst tot het afscheid. Daarbij krijg je de ruimte om initiatief te nemen, ideeën aan te dragen en bij te dragen aan verbeteringen in service, efficiëntie en gastbeleving.”
Werkzaamheden en leerdoelen omvatten onder andere
- Gastvrij ontvangen en bedienen van gasten
- Opnemen en serveren van bestellingen
- Adviseren over gerechten en dranken
- Meewerken aan de voorbereiding van de bediening (mise-en-place)
- Ondersteunen bij barwerkzaamheden en evenementen
- Bijdragen aan een representatieve en gastvrije werkomgeving
Profiel
- Je volgt een relevante MBO- of HBO-opleiding in horeca, hospitality of toerisme
- Je bent gastgericht, representatief en communicatief vaardig
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren
- Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in de avonden en weekenden te werken
- Je hebt affiniteit met gastronomie en gastvrijheid
Enthousiast? Stuur je CV, motivatie en aanvullende eisen van de opleiding naar Sophie Westen via s.westen@hotelmissblanche.nl